NORTHERN FISHING GAMES MUKANA NUORISOTYÖSSÄ

Mahdollistamme lapsille ja nuorille elämyksiä, toivoa, luottamusta ja itsetuntoa

Northern Fishing Games ei ole vain Pohjolan kovin kalastuskilpailu. Kilpailun järjestäjät tietävät omasta kokemuksesta, kuinka tärkeä rooli hyvällä harrastuksella, kuten kalastuksella, voi olla lapsen ja nuoren elämässä. Osa kisatuotoista ohjataankin nuorten kalastusharrastuksen edistämiseen.

Northern Fishing Games Junior camp

Kalastuskilpailua ennen kisaorganisaatio järjestää yhden Northern Fishing GamesJunior Camp -kalastusleirin kalastuksesta kiinnostuneille 10-15-vuotiaille nuorille. Leirille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 ensimmäistä nuorta, joiden kanssa päästään kokeilemaan erilaisia kalastusmuotoja, kalastusvälineitä ja oppimaan kalojen käsittelyä sekä kalaruuan valmistusta.

Lisäksi järjestäjät organisoivat kaksi yleistä kalastusleiriä nuorille. Nuoret kalastuksesta kiinnostuneet pääsevät mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman ilmoittautumismaksua (leirin arvo on noin 450 euroa/nuori).

Jokainen leiri on kaksipäiväinen. Kalastusleirin asiantuntijoina toimivat kalastusoppaat, kalastusalan toimijat ja kilpailun järjestäjät. Northern Fishing Games Junior Camp pidetään Vanajalla Otonsaaressa 18.-19.7.2023, Radalla Resortilla Iitissä 31.7.-1.8.2023 ja Karhupirteillä Taipalsaaressa 2.8.-3.8.2023.

Tutkimusten mukaan lasten ja nuorten kehityksen kannalta on tärkeää, että heillä on jokin harrastus. Mikäli perheen taloustilanne ei mahdollista lapselle harrastuksia, voi se aiheuttaa yksinäisyyden tunteita sekä pahimmillaan johtaa lapsen syrjäytymiseen pitkällä aikavälillä. Kalastus on hyvä tapa saada uusia ystäviä ja kavereita eri-ikäisistä harrastajista. Kalastuksella on myös vahvoja hyvinvointivaikutuksia – pelkkä oleminen luonnossa laskee verenpainetta ja lievittää stressiä. Lasten osalta on nähty, että kalastuksella voidaan edistää keskittymiskykyä. Kalastustilanteiden onnistumiset ruokkivat nuoren itsetunnon kehitystä ja toisaalta vastoinkäymiset kehittävät kykyä sietää epäonnistumisia hyvässä ilmapiirissä ja kannustaen uuden oppimiseen. Myös nuoren sosiaaliset taidot kehittyvät yhdessä tekemällä ja kokemalla.

Northern Fishing Games -kalastuskilpailun yhteistyökumppanit mahdollistavat osallistumisellaan Northern Fishing Games Junior Camp -kalastusleirin