add_filter( 'pll_rel_hreflang_attributes', function( $hreflangs ) { $hreflangs['x-default'] = $hreflangs['fi']; return $hreflangs; } );

NORTHERN FISHING GAMES MUKANA NUORISOTYÖSSÄ

Mahdollistamme lapsille ja nuorille elämyksiä, toivoa, luottamusta ja itsetuntoa

Northern Fishing Games ei ole vain Pohjolan kovin kalastuskilpailu.

Kilpailun järjestäjät tietävät omasta kokemuksesta, kuinka tärkeä rooli hyvällä harrastuksella, kuten kalastuksella, voi olla lapsen ja nuoren elämässä. Osa kisatuotoista ohjataankin nuorten kalastusharrastuksen edistämiseen.

Northern Fishing Games Junior campS

Kalastuskilpailua ennen kisaorganisaatio järjestää neljä Northern Fishing Games Junior Camp –kalastusleiriä kalastuksesta kiinnostuneille nuorille. Leireille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 ensimmäistä nuorta/leiri, joiden kanssa päästään kokeilemaan erilaisia kalastusmuotoja, kalastusvälineitä ja oppimaan kalojen käsittelyä sekä kalaruuan valmistusta.

Nuoret kalastuksesta kiinnostuneet pääsevät mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman ilmoittautumismaksua.

Jokainen leiri on kaksipäiväinen. Kalastusleirin asiantuntijoina toimivat kalastusoppaat, kalastusalan toimijat ja kilpailun järjestäjät.

Northern Fishing Games Junior Camp pidetään Vanajalla Otonsaaressa, Iitissä Radalla Resortilla ja Haukivedellä Oravissa.

Tutkimusten mukaan lasten ja nuorten kehityksen kannalta on tärkeää, että heillä on jokin harrastus. Mikäli perheen taloustilanne ei mahdollista lapselle harrastuksia, voi se aiheuttaa yksinäisyyden tunteita sekä pahimmillaan johtaa lapsen syrjäytymiseen pitkällä aikavälillä. Kalastus on hyvä tapa saada uusia ystäviä ja kavereita eri-ikäisistä harrastajista. Kalastuksella on myös vahvoja hyvinvointivaikutuksia – pelkkä oleminen luonnossa laskee verenpainetta ja lievittää stressiä. Lasten osalta on nähty, että kalastuksella voidaan edistää keskittymiskykyä. Kalastustilanteiden onnistumiset ruokkivat nuoren itsetunnon kehitystä ja toisaalta vastoinkäymiset kehittävät kykyä sietää epäonnistumisia hyvässä ilmapiirissä ja kannustaen uuden oppimiseen. Myös nuoren sosiaaliset taidot kehittyvät yhdessä tekemällä ja kokemalla.

Yhteistyössä:

Pääyhteistyökumppanit

Menossa vahvasti mukana